art and illustration |the piano playing hippo

fullsizeoutput_286b

Another illustration from my picture book story, “I Think Maybe I Swallowed A Baby”, the piano playing hippo is part of a crew of circus characters that end up in the belly of a whale. Everyone is having a fine time with the circus… except for the whale. All of this rumbling and tumbling… music and dancing… is keeping the whale in knots day and night!

He only wanted a peaceful breakfast of fish…

fullsizeoutput_2869-e1563027769495.jpeg

But what he accidentally swallowed was a circus…

fullsizeoutput_286e

… and a baby.

What an interruption. What a headache! He couldn’t feel worse.

Until… the sneeze.

designing spaces | a modern farmhouse bath

SqR2J1J4QBSEfS6mct0bEw

This bathroom is one for the books in transformation. I was excited to see the turquoise and pink fixtures go to the dump trailer… and especially the carpet. Yes, I said carpet!

thumbnail-2  3mNe7eYxQvWnM8vU7ZBfqw

By moving the new vanity to the former entry wall, we were able to create a new entry from the master bedroom, giving the homeowner her desired ensuite.

The HVAC trunkline had to stay so we disguised it with purposeful shelving!

thumbnail  l93vSwosTfycr%8hq2HuSw

Classic subway tile for the shower, beautiful mosaic tile for the floor, shiplap for the walls…

rBIcggmvRQWUY%Vte0Epqw  Cwis4mvwSuitWxLCV9xdgw

… and the old bathroom is a faint memory.

 

V7wyUqnIR3e8hGDy0SHKqg   Another great job by PARRISH CONSTRUCTION!

designing spaces | my favorite to date

The first order of business for this client was to obliterate the tiny pea green bathroom.

y6Us7GfwRfGtIxr6jA%syw

The second task was to gut the hall bath on the other side of the wall and combine the two spaces into one.

OyyzIIToRcqHqk7O%4UsMQ

The entire subfloor came up while the plumbing and electrical footprint completely shifted around.

sapEV0FXRH2YirtiVaMhUA

Some large, modern tiles, an oversized soaking tub, a pinch of Scandinavian decor and this bathroom becomes my favorite to date.

InhKeWMOSN+QU2ddaQSuaw  qw5+6n4MTxqS0JNOAVTNEg

kI5mpJtRQLWeemf0G9d4Mw  rMsAkHh0Q36SZMjCHrVDCA

m7EfAlWIQ0KEGUFqx22WvQ

… and it’s all mine! 🙂

 

m5r9w0YpTTCwq4acfMxlag  Thank you, PARRISH Construction!

 

 

designing spaces | uglier by the minute

LuP52aOhR3O2Q3KBDIiOrQ

This old farmhouse got uglier by the minute. The more we tore out, the more ugly we uncovered.

 

The home had been unattended for some time so it was in need of, well… everything! The budget was tight because the house needed attention in every way and area.

IMG_5067

Surprisingly, the flooring is a high-grade linoleum rug instead of true wood planks and the counters and backsplash are laminate instead of granite and tile… but they look great!

IMG_5068

It took more than a month of hard, filthy work to do the entire house. Spiders, ticks, rat’s nests, bugs… you name it, it happened.

Being linked to the property since childhood.. and seeing the devastating condition it was in before, the homeowners were pleased with the transformation. And the look on their faces when they saw the finished project was a moment worth waiting for.

 

Thank you, PARRISH CONSTRUCTION SERVICES… again!

designing spaces | ugly duckling

k05wBjN+RHS4vP0P+BHK8w

I’m especially proud of this custom built-in installed in a recent den extension. The homeowners wanted their den extended into the garage which would double this heavily used living space. The renovation was going great until issues with relocation of the HVAC was going to leave a very ugly duckling of a box protruding out into the new room.

d1SVWE%gTAigp0rvrHaAEg  FlKeIlRzS1KUrH1l4%QnXw

Uh, NO! I actually lost sleep over this. Did you look at those pictures? Yuck. Then it hit me.. a built-in! The perfect way to make the box look like a planned soffit. So I show up bright and early the next day to talk to my contractor about the last minute change.. partially proud of my great idea and partially fearing he was going to cream me for the added work.

I barely got the words out before he was sketching my thoughts right onto the wall. It was as if he had already thought of it. What? Was this my idea or his idea? I didn’t even know. I didn’t even care. It was happening and he seemed as pleased as I was about it. Happy designer. Happy contractor. Happy client. That is a very good day in my world. Bye bye, ugly duck.

*** Another great job by Parrish Construction***

designing spaces | cute kitchen

fullsizeoutput_2804

Even the puppy approved this cute kitchen makeover! The space was completely gutted before being transformed into an adorable farmhouse inspired space.

IMG_1116   IMG_1605

fullsizeoutput_27f8

The kitchen wasn’t actually enlarged, but feels larger with the wall dividing kitchen and dining room removed. Our contractor made and installed beautiful floating shelves stained to match the header beam. Using open shelving in a small kitchen eliminates the heaviness using all cabinetry can create.

IMG_1117   fullsizeoutput_2801

The laundry area was reconfigured for a stackable W/D and enclosed to hide away clutter.

IMG_1118   fullsizeoutput_27fb

I love that one of the first things the homeowners put out once the renovation was complete was their “thankful” sign.

fullsizeoutput_27fe

They showed such gratefulness throughout the entire process… and we were thankful to work with them and make their home a great place to build sweet memories.

***A SPECIAL THANK YOU TO PARRISH CONSTRUCTION***

 

designing spaces | clean cut

IMG_1840

Let’s face it, no matter how much sweeping or cleaning that’s done, floors like these take a beating with traffic, product, and hair clippings. Changing them from “show everything” white to a textured design charcoal tile was first on the list. Setting the tiles on the diagonal elongates the room and adds interest. The main walls stayed light with SW 7014 Eider White and the accent wall went from a 90’s hunter green to SW 6271 Expressive Plum. The wood-look floating floor tile on the short ledge wall is an interesting focal point and will hold up to years of water splashes and other spills better than drywall.

IMG_1851

A solid piece of glass covers a brand new wooden ledge for easier clean up. New cabinets, new sink, new baseboard, new mirror, new clock, new hamper, new no-touch trash can. We don’t mess around!

IMG_0105   IMG_1849

IMG_0107  IMG_1848

Refinishing the solid wood work station table and storage unit gave them a fresh look and a new leash on life.

IMG_1847

Finally, a collage of jofa12 art …and we’re done. The idea is for the client to enjoy this brand new space until she’s ready for a change. Then, all she has to do is paint the accent wall and change out her art for an entirely new feel. Easy, right? Or she can just call me.. and I hope she will. 🙂

***A SPECIAL THANK YOU TO PARRISH CONSTRUCTION***