designing spaces | a different same

ns5ekqiQS2CH228c5NpRPQ

These homeowners had recently completed a partial update on their kitchen (backsplash, hardware, paint) and wanted to keep the overall color scheme… black, gray, silver, green. So the challenge was to give them something different while keeping the treasured elements they loved from the old kitchen.

KTLCMSo7QQ20ftSiB8Spjg qiNYvv4MTDqXHsxqB5UP5w

Demo day is always more fun when you’re truly demolishing everything… and we were! To truly open up the space, the dividing wall between dining and kitchen was removed as well as widening the other two cased openings to the area.

kbSQPD%XShmKtBX8TpVKUA     8MnnWV3CRTOTMFEwdo4oYg

New flooring, countertops, cabinets, appliances, windows, doors, …even the footprint changed. The flow from the adjoining living room now flows more naturally and the sightline to the brand new space starts just inside the front door.

%BLc74YKSPaVUogGO6q mPVolXRfQsqA31%4wNNnVA

The same black, gray, silver, green scheme was brought forward into the new space as desired. The homeowners were very involved choosing their finishes and did a terrific job!

ns5ekqiQS2CH228c5NpRPQ

Another beautiful renovation by PARRISH CONSTRUCTION SERVICES and ELLIOTT ENTERPRISE!

 

 

 

designing spaces | cute kitchen

fullsizeoutput_2804

Even the puppy approved this cute kitchen makeover! The space was completely gutted before being transformed into an adorable farmhouse inspired space.

IMG_1116   IMG_1605

fullsizeoutput_27f8

The kitchen wasn’t actually enlarged, but feels larger with the wall dividing kitchen and dining room removed. Our contractor made and installed beautiful floating shelves stained to match the header beam. Using open shelving in a small kitchen eliminates the heaviness using all cabinetry can create.

IMG_1117   fullsizeoutput_2801

The laundry area was reconfigured for a stackable W/D and enclosed to hide away clutter.

IMG_1118   fullsizeoutput_27fb

I love that one of the first things the homeowners put out once the renovation was complete was their “thankful” sign.

fullsizeoutput_27fe

They showed such gratefulness throughout the entire process… and we were thankful to work with them and make their home a great place to build sweet memories.

***A SPECIAL THANK YOU TO PARRISH CONSTRUCTION***